Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένταση! Η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση αμφισβήτησης για το Αιγαίο,στον ΟΗΕ

13.03.2013 | 07:47
Η Τουρκία ανεβάζει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά. Έστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε ότι η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κόντρα στην Τουρκία. Ρηματική διακοίνωση για την υφαλοκρηπίδα στα Ηνωμένα Έθνη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ