Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντολή προς Κωσταράκο: "Φέρε μας σχέδιο Ευρωστρατού σ΄ ένα εξάμηνο"!

22.11.2015 | 19:46
Στα πολύ βαθειά και δύσκολα έπεσε ο νέος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μιχάλης Κωσταράκος. Ο Έλληνας επικεφαλής της επιτροπής έλαβε σαφή εντολή από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και 'Αμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι: “Να έχεις έτοιμο το σχέδιο για τον Ευρωστρατό σε έξι μήνες”!

Η στρατιωτική “γύμνια” της ΕΕ φάνηκε ακόμη μια φορά στην υπόθεση των τζιχαντιστών. Αμέσως μετά από το ασύλληπτης αγριότητας τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και την αρνητική -μέχρι τώρα- στάση των ΗΠΑ και του NATO να ηγηθούν μιας στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι Ευρωπαίοι ….κοιτάζονται μεταξύ τους! Η Γαλλία είναι σχεδόν υποχρεωμένη να δείξει ότι απαντα και με στρατιωτικά μέσα στους φανατικούς. Ζήτησε την υποστήριξη των εταίρων ,αλλά μέχρι στιγμής κάποιο ενδιαφέρον διαφαίνεται μόνο από χώρες που επιθυμούν διακαώς να γίνουν κάποια στιγμή “εταίροι” στην ΕΕ και είναι πρόθυμες για όλα. Ακόμη και για τη συμμετοχή τους σε μια πιθανή σφαγή!

΄Ετσι όπως έχει η κατάσταση δεν αποκλείεται να ζήσουμε και το παράδοξο από τη μία οι Ευρωπαίοι να συνεχίζουν να επιβάλλουν κυρώσεις στην Ρωσία και από την άλλη να δέχονται να τεθούν υπό “την προαστασία της” για μια στρατιωτική επέμβαση στα εδάφη της Μέσης Ανατολής.

Σ΄ ότι αφορά στον Ευρωστρατό. Δεν ξέρουμε τι σχέδιο θα παρουσιάσει ο Κωσταράκος, ο οποίος στα σχέδια πάντα τα πήγαινε καλά. Έτσι κι αλλιώς σύνθεση προτάσεων θα παρουσιάσει. Προτάσεων που θα καταθέσουν όλοι οι Αρχηγοί των χωρών μελών της στρατιωτικής επιτροπής στην οποία προεδρεύει. Το ερώτημα είναι τι προθέσεις έχουν πραγματικά οι Ευρωπαίοι. Θέλουν πράγματι να αυτονομηθούν από το NATO και τις δομές τους; Ή απλά θέλουν να φτιάξουν έναν “ευρωστρατό” ίσα,ίσα για να δώσουν πνοή στις πολεμικές τους βιομηχανίες. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων. Το ένα θα μπορέσει κάποια στιγμή να πολεμήσει. Το δεύτερο θα είναι ένα απλό ….καταναλωτικό σώμα. Τίποτα παραπάνω.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ