Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος στην Ουκρανία!

25.07.2014 | 15:36
Τους 100.000 πλησιάζουν οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη χώρα, ενώ 130.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ρωσία, σύμφωνα με τον ΟΗΕαδικός τάφος στο Σλαβιάνσκ που περιέχει περίπου είκοσι σορούς

 Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τον πρώτο ομαδικό τάφο στο Σλαβιάνσκ, προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, στον οποίο ενδέχεται να υπάρχουν οι σοροί είκοσι ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις είναι πολίτες.

«Γνωρίζουμε ότι στην πόλη υπάρχουν και άλλοι ομαδικοί τάφοι όπως αυτός, όμως δεν γνωρίζουμε πού και είναι ο πρώτος που εντοπίζουμε», δήλωσε ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ. «Γνωρίζουμε ότι εδώ ενταφιάστηκαν τέσσερις προτεστάντες, αθώοι τους οποίους είχαν βασανίσει οι αντάρτες», πρόσθεσε. «Στις 8 Ιουνίου απήχθησαν μετά τη λειτουργία της Κυριακής. Οι αντάρτες τους έπιασαν και μετά κανείς δεν είχε νέα τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τους σκότωσαν την επόμενη νύχτα», υπογράμμισε ο Γκερατσένκο.

Οι αρχές του Κιέβου, που ερευνούν τις εξαφανίσεις των κατοίκων αφού ανακατέλαβαν το Σλαβιάνσκ στις αρχές Ιουλίου, αναφέρουν ότι στον ομαδικό τάφο ενδέχεται να υπάρχουν συνολικά είκοσι σοροί, μεταξύ αυτών και ανταρτών. Μετά την εκταφή τους σήμερα οι πρώτες σοροί αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ DNA.

Σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τα μέσα Ιουνίου στις πόλεις που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεκάδες αντιφρονούντες εξαφανίστηκαν ή υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια. 

Τους 100.000 πλησιάζουν οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη χώρα, ενώ 130.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ρωσία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία, ένας αριθμός που διπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα, και 130.000 ακόμη προτίμησαν να αναζητήσουν καταφύγιο στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
«Βρισκόμαστε κοντά στο όριο των 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ουκρανία», δήλωσε ο Νταν ΜακΝόρτον, εκπρόσωπος της UNHCR, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ και χρονολογούνται από την 18η Ιουλίου, 95.473 άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία, ενώ 130.000 ακόμη έχουν καταφύγει στη Ρωσία.
Βάσει του προηγούμενου απολογισμού του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου, 54.400 άνθρωποι ήταν εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία και 110.000 είχαν καταφύγει στη Ρωσία. «Ο αριθμός των εκτοπισμένων από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ έχει αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές Ιουνίου», εξήγησε ο ΜακΝόρτον. Οι εσωτερικά εκτοπισμένοι έχουν δηλώσει στο προσωπικό του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Ουκρανία ότι φεύγουν από τις εστίες τους καθώς ανησυχούν «για την ασφάλειά τους και φοβούνται ότι θα παγιδευτούν από τις συγκρούσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου σε διάστημα τριών μηνών από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, περιλαμβανομένων των 298 επιβαινόντων στην πτήση MH17 της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Μόσχα βλέπει "μισοάδειο" το ποτήρι των ελληνορωσικών σχέσεων μετά από τη κρίση

Η Ρωσία ενισχύει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα 

Ουκρανία: 40.000 ρώσοι στρατιώτες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Ουκρανικό Μαχητικό Su 25 "δείχνουν" οι Ρώσοι για την κατάρριψη της πτήσης MH-17 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ