Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή η συμβολή της ΠΑ στη δασοπυρόσβεση

06.11.2013 | 18:08
Την καθοριστική συμβολή των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας -ιπταμένων και τεχνικών- στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξήραν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στα στελέχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα, με την ευκαιρία της τελετής λήξης της πυροσβεστικής περιόδου για φέτος.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε αξιόπιστο στήριγμα για τον ελληνικό λαό τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποτελούν πυλώνα σταθερότητας εντός και εκτός τειχών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού επανέλαβε ότι «καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την επίλυση οικονομικών» και άλλης φύσεως προβλημάτων, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία θα είναι στο πλευρό τους.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ευγνώμων προς τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας για τη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών διατηρώντας πολύ χαμηλά το δείκτη βλαβών. Παράλληλα ανέφερε ότι φέτος οι εκτάσεις που αποτεφρώθηκαν ήταν μειωμένες κατά 52% χωρίς να έχουμε σημαντικά μικρότερο αριθμό πυρκαγιών σε σχέση με πέρυσι, αποδίδοντας τη μείωση στη στενή συνεργασία και τον άριστο συντονισμό της Πυροσβεστικής με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναρμόδιους φορείς (ο συντονισμός αυτός είχε ως αποτέλεσμα και το διπλασιασμό των συλληφθέντων εμπρηστών, όπως είπε), στη χρήση των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής έπειτα από τριετή απουσία τους και στην εποπτεία των δασών από πρόσθετη δύναμη 110 μοτοσικλετιστών.

Ο διοικητής της ΔΑΥ υποπτέραρχος Β. Βρεττός διαβεβαίωσε για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών αποτελεσματικότητας διαθεσιμότητας κ.λπ. Φέτος τα ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν 1.620 εξόδους συμπληρώνοντας 2.935 ώρες πτήσης είτε πάνω από τα πύρινα μέτωπα είτε επιτηρώντας δάση ή υποστηρίζοντας το έργο των συναρμοδίων φορέων.

Μετά το τέλος της τελετής οι δύο υπουργοί βρέθηκαν στο πιλοτήριο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-415 και συνομίλησαν με τα μέλη του πληρώματος. Τους υπουργούς συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Π. Γεωργιάδης και η ηγεσία της Πυροσβεστικής.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ