Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαφές Τσίπρα με Αλ-Σίσι και Μεντβέντεφ στη διεθνή Σύνοδο για τη Λιβύη - ΦΩΤΟ

13.11.2018 | 17:10
Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην σημερινή διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη στη Σικελία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εκτενή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Λιβύης και για την ενεργό ανάμειξη τρίτων κρατών στην χώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη περίοδο, σε σχέση με τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ Σίσι ήταν σήμερα στο Παλέρμο για συνομιλίες αλλά δεν πήρε μέρος στις εργασίες της επίσημης συνόδου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, ενόψει της επίσκεψής του στην Μόσχα είχε συνομιλία με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συζήτησαν την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών και την κατάσταση στην Λιβύη. 

Ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε "πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ειρήνη & σταθερότητα στη Λιβύη με την προώθηση μιας πολιτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς, για Σύνταγμα και δημοκρ. εκλογές. Κρίσιμη και αναγκαία η στήριξη της ΕΕ στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για ένοπλες δυνάμεις και ασφάλεια."

Δείτε την ανάρτηση :


Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Σύνοδο :Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ