Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαφή Αναστασιάδη - Πούτιν - Τι δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Άμυνας - ΒΙΝΤΕΟ

20.03.2013 | 09:57
Το συντριπτικό “όχι” της Κυπριακής Βουλής συνάντησε μια εξίσου αρνητική στάση από τη μεριά της τρόικας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, η τρόικα αμέσως μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και σε συνομιλία με μέλος του Οικονομικού Επιτελείου της Κύπρου, απέρριψε το εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει εσωτερικό δανεισμό, είτε απ' τα Ταμεία Πρόνοιας, είτε απ' το αποθεματικό των ΔΕΚΟ που φτάνουν ως και τα 4 δισ. ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Επί της ουσίας δηλαδή η τρόικα φάνηκε να κόβει οποιαδήποτε συζήτηση πέραν του σχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.

Έτσι όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών οι τροϊκανοί δεν αφήνουν άλλη επιλογή από την άμεση χρεοκοπία των δύο κυπριακών τραπεζών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου αυτή τη στιγμή και όπως αυτή την ώρα διαμορφώνεται η κατάσταση είναι πολύ πιθανό η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή Τράπεζα να μην ανοίξουν ξανά, να υποχρεωθούν δηλαδή σε χρεοκοπία.Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου τόνισε πως οι στιγμές είναι δύσκολες, δραματικές, ωστόσο ήταν πιο καθησυχαστικός λέγοντας πως όλα είναι ανοιχτά, αλλά η μάχη συνεχίζεται. Υφίσταται όπως είπε το plan B και ίσως να μην έχει απορριφθεί το σχέδιο στο σύνολό του, επιμένοντας πως επισήμως δεν έχει παρουσιαστεί στην Τρόικα.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ