OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Επάγγελμα κατάσκοπος! Έχει μεγάλο μέλλον!

18/08/2014 - 00:20
Share on FacebookShare on Twitter

Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου μια ολόκληρη “επαγγελματική τάξη” έπεσε στην ανεργία. Οι κατάσκοποι έμειναν στα αζήτητα . Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ήταν ένα ακόμη πλήγμα για τους …συμπαθείς επαγγελματίες. Φαίνεται ότι οι δουλειές ανοίγουν και πάλι. Το κλίμα Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Δύσης και Ρωσίας βοηθά σ΄ αυτό. Κι όχι μόνο. Ακόμη και οι δυτικοί …αλληλοπαρακολουθούνται μεταξύ τους! Ο επαγγελματικός προσανατολισμός λοιπόν δείχνει ότι ο κατάσκοπος θα είναι ένα επάγγελμα με…μέλλον στην Ευρώπη.

Η γερμανική αντικατασκοπεία αναμένεται να παρακολουθεί στο εξής και τους κατασκόπους σύμμαχων χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία) οι οποίοι δρουν σε γερμανικό έδαφος. Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και αναδημοσίευσε η DW.

Όπως γράφει το δημοσίευμα “με την επιχείρηση «Βλέμμα 360 μοιρών» οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες βάζουν στο στόχαστρο από εδώ και στο εξής, εκτός από τους «συνήθεις ύποπτους», όπως την Ρωσία, την Κίνα ή το Ιράν, και τους συνεργάτες παραδοσιακών μεταπολεμικών συμμάχων -όπως των ΗΠΑ και της Βρετανίας- που δρουν σε γερμανικό έδαφος. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, της Βορειογερμανικής Ραδιοφωνίας NDR και της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας WDR που υπογράφουν την έρευνα, στην καγκελαρία και τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Περίπου ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, η οποία παρακολουθούσε από τα mail των γερμανών πολιτών μέχρι το κινητό της καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ, ακολούθησε πρόσφατα ένα ακόμα καθοριστικό γεγονός. Δύο γερμανοί, ο ένας συνεργάτης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών BND και ο άλλος εργαζόμενος στο υπουργείο Άμυνας συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στις οποίες παρέδιδαν απόρρητες πληροφορίες. Ως συνέπεια, ύστερα από έντονες γερμανικές πιέσεις, ο επικεφαλής της CIA στη Γερμανία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.
Ήδη από πέρυσι το φθινόπωρο υπήρχαν σχέδια των αρμόδιων αρχών για πρόγραμμα αντικατασκοπείας εναντίον αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε γερμανικό έδαφος. Το Βερολίνο, ωστόσο, δεν προχώρησε στην εφαρμογή του, φοβούμενο μια αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον. Όμως οι πρόσφατες συλλήψεις των δύο γερμανών κατασκόπων ήταν, όπως όλα δείχνουν, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Με την αντικατασκοπεία είναι επιφορτισμένες στη Γερμανία τυπικά τρεις υπηρεσίες. Ο πρόεδρος της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν είχε ζητήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο την ενίσχυση του σχετικά μικρού τμήματος αντικατασκοπείας της υπηρεσίας του. Στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών υπάρχει ομάδα αντικατασκοπείας, η οποία όμως είναι μικρότερη από εκείνη της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος και αποτελούνταν το 2013 από μόλις 12 συνεργάτες. Τέλος, το υπουργείο Άμυνας διαθέτει τμήμα στρατιωτικής αντικατασκοπείας, το οποίο όμως ήταν προσανατολισμένο κυρίως στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Κίνα.

ΠΗΓΗ:DW
Στέφανος Γεωργακόπουλος (Süddeutsche Ζeitung, tagesschau.de, DPA)

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΝΤΕΟ: Ποιοι είναι οι 10 πιο διάσημοι κατάσκοποι της ιστορίας;

Οι Ρώσοι κατάσκοποι ήταν «αλκοολικοί και ανίκανοι»!

Σενάρια κατασκοπείας …για Όσκαρ: «Γιατί δεν παρέλασαν οι S – 300»!

Tags: ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Related Posts

Πούτιν - Γουίτκοφ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

05/12/2025 - 14:10
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

05/12/2025 - 13:53
Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

05/12/2025 - 13:37

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert