Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναφέρει το "σχέδιο Ανάν" η Τουρκία!

05.04.2013 | 10:01
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο οι γείτονες μας φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν στο προσκήνιο.

Σε ερώτηση των τούρκων δημοσιογράφων σχετικά με την οικονομική κρίση και αν μπορεί να βοηθήσει με κάποιο τρόπο η Άγκυρα τους ελληνοκύπριους, ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε πως «όλοι επιθυμούμε οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό. Εκεί πράγματι υπάρχει μια οικονομική κρίση.

Η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη «νότια Κύπρο», είναι να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που εμείς υποστηρίζαμε και προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ».

Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως « ο λόγος που υποστηρίζουμε την άποψη αυτή είναι πως θα έρθει μόνιμη ειρήνη στο νησί και αυτό θα φέρει σημαντικά οφέλη και τις δυος δυο κοινότητες. Για παράδειγμα το νερό, εμείς με υποθαλάσσιους αγωγούς θα μεταφέρουμε νερό ολόκληρου ποταμού στην Κύπρο που έχει πρόβλημα λειψυδρίας".

Ο ίδιος υποστήριξε απως μετά το 2004, «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής “ Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι".Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ολες οι πλευρές πρέπει να βρεθούν σε ένα κοινό σημείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο "πονηρός" Γκιουλ, "βλέπει" λύση του Κυπριακού μέσω της κρίσης!

Nταβούτογλου: "Διχοτόμηση της Κύπρου ή έσοδα από το φυσικό αέριο"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ