Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαναφορά γένους στις στρατιωτικές σχολές - Πρωτοβουλία ΑΚΙΣ

09.05.2013 | 00:19

Η ΑΚΙΣ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Σ΄ ένα κείμενο που κυκλοφορεί αποτυπώνεται το σκεπτικό όσων συμφωνούν και ζητούν την επαναφορά του γένους. Στις 17 Μαίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει για την συνταγματικότητα της κατάργησής του και προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ.

Το κείμενο υπέρ της επαναφοράς του γένους:

Είναι πλέον γεγονός ότι παρά τις απατηλές υποσχέσεις-όπως απεδείχθη εκ των υστέρων- του ΥΕΘΑ και των, εκ των ΕΔ προερχομένων, υφυπουργών του και παρά τις διαβεβαιώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ, το «ελληνικό γένος» δεν προβλέφθηκε για ακόμη μια φορά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ακαδημαϊκού έτους 2013-14.

Εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ανεξαρτήτως Κλάδου και προέλευσης, αλλά και όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του γένους, ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΣΕΙ. Η προϋπόθεση αυτή αποτελούσε μέχρι και το 2009 την ασφαλιστική δικλείδα για την αποτροπή αλλοεθνών να αλώσουν τις στρατιωτικές σχολές. Από το 2010 καταργήθηκε κατ’ εφαρμογήν έξωθεν εντολών και με την εγκληματική ανοχή και ένοχη σιωπή των Ανωτάτων Στρατιωτικών , Ναυτικών και Αεροπορικών Συμβουλίων ώστε πλέον ο κάθε μετανάστης, που αποκτά την ελληνική υπηκοότητα, να μπορεί να εισέρχεται στα ΑΣΕΙ, θέτοντας έτσι μελλοντικά σε αμφισβήτηση την ασφάλεια του Στρατεύματος.

Δυστυχώς η εκτελεστική εξουσία για ακόμη μια φορά σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ανοίγοντας την κερκόπορτα για την αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προφανώς έχουν πλήρη άγνοια των Στρατιωτικών Κανονισμών που προβλέπουν ότι «Η εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση, η οποία εγείρει το εθνικό αίσθημα και την προς την Πατρίδα και τα εθνικά ιδεώδη αγάπη και αφοσίωση, πρέπει να αποτελεί το διαρκές μέλημα του διοικητή. Αυτός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της διάβρωσης του εθνικού φρονήματος των ανδρών της μονάδας» (ΣΚ 20-2, άρθρο 5, παράγρ.5)

Τον λόγο τώρα έχει η δικαστική εξουσία, η ελληνική Δικαιοσύνη, όπου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει στις 17 Μαΐου 2013, ιστορική επέτειο της πρώτης δημόσιας συνεδρίασης του ΣτΕ, για την συνταγματικότητα της κατάργησης του γένους, ως προϋπόθεσης συμμετοχής των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΣΕΙ.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε όλους τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους και του Έλληνες πολίτες που συντάσσονται μαζί μας, να δώσουν το βροντερό «παρών» τους στην προγραμματισθείσα συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαϊου 13 και ώρα 09:00, έξω από το κτίριο του ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ