Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανέρχεται η Ελλάδα για την "παραχώρηση" 90 αρμάτων μάχης Abrams

16.03.2014 | 10:01
Επανέρχεται η Ελλάδα στο αίτημα “παραχώρησης” 90 αρμάτων μάχης Abrams M1A1 . Υπόθεση που μένει ανοιχτή εδώ και σχεδόν τρία χρόνια ,χωρίς ακόμη να είναι ξεκάθαρο το τέλος της. Οι γνώμες για το πόσο μας συμφέρει η ένταξη των αμερικανικών αρμάτων μάχης διχάζονται. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του άρματος. Ερωτήματα υπάρχουν για το πόσο μπορεί να κοστίσει το “συμμάζεμά” τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Καρφί πάντως η επιστολή για την δωρεάν απόκτηση των 90 αρμάτων αλλά και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής έχει φύγει.

Όπως είχε γράψει το Onalert
“παρά τις επιφυλάξεις έως αρνήσεις του ΓΕΣ για να αποδεχθεί  την προσφορά των ΗΠΑ για 400 τεθωρακισμένα  άρματα μάχης Μ1Α Abrams, τελικά μετά και από πολιτική ''παρότρυνση'' το Επιτελείο φέρεται να έχει κάμψει τις αντιρρήσεις και δέχεται την συζήτηση για επιλογή μερικών δεκάδων τανκς αυτού του τύπου- ίσως 100. Για την υπαναχώρηση αυτή της ελληνικής πλευράς υπήρξε, κατά τις πληροφορίες, ''διακριτική'' πίεση και των αμερικανών που θέλουν να μπουν στην ελληνική αγορά αρμάτων καθώς μέχρι τώρα αυτή την μονοπωλεί το Βερολίνο. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση - που κατ ορισμένους είναι και πολύ ικανοποιητικό για όλους - έγινε ήδη με την δωρεάν παραχώρηση περίπου 500 τεθωρακισμένων Μ-113 και ομοίου τύπου οχημάτων. Για τα ΤΟΜΠ αυτά ήδη έχει ληφθεί απόφαση αποδοχής από το ΚΥΣΕΑ”.

Διαβάστε ακόμη:


Μετά τα 10 Chinook έρχονται και 90 άρματα μάχης Abrams από ΗΠΑ -Ποιο το κόστος;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ