Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανέρχεται το γένος για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Τροπολογία 85 βουλευτών

25.02.2013 | 15:01
85 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ,το θέμα της επαναφοράς του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η τροπολογία είναι έτοιμη και θα περάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ξεπεράστηκε και υπερίσχυσε η άποψη να λυθεί αυτό το ζήτημα μ΄ αυτό το τρόπο εδώ και τώρα.

Η τροπολογία θα περάσει αφού αναμένεται να υποστηριχθεί από ΝΔ-Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και Χρυσή Αυγή.Ηδη υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Ελληνες στο γένος, ποσοστό που αναμένεται αναλογικά να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, λόγω και της μείωσης των εισακτέων στις ΑΣΕΙ που έχει επιβάλει το τρίτο μνημόνιο.

Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς μία ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο εν αποστρατεία όσο και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Βενιζέλου για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ, όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τι λέει το ΓΕΕΘΑ για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

Η τρόϊκα κλείνει τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές για 2 χρόνια! Το 2015 ξανά εγγραφές!


Η τρόϊκα δεν επιτρέπει προσλήψεις ούτε στη Ζ' ΜΑΚ!
 

 

ΣΧΟΛΙΑ