Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Επεισόδιο με ΚΦ "Αρματωλός": Τι ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών

04.05.2018 | 16:22
“Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Μεραφορών σχετικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί με την με ΚΦ "Αρματωλός", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο “KARMATE”, παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και “ακούμπησε” την κανονιοφόρο “Αρματωλός” του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Τι αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας

Δεν υπάρχουν θύματα από τη σύγκρουση ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο νωρίς σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

“Λάβαμε πληροφορίες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης, θανάτου, θυμάτων ή περιβαλλοντικής ρύπανσης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Διαβάστε επίσης: Κ/Φ Αρματωλός: Αυτή ειναι η ιστορία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου - ΒΙΝΤΕΟ


Το επικρατέστερο σενάριο

Όπως ήδη έγραψε το onalert στο ελληνικό Πεντάγωνο προσπαθούν να συνθέσουν το πάζλ του επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα 4,5 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Λέσβου. Εννέα ώρες μετά με την επακούμβηση της Κανονιοφόρου "Αρματωλός" από το τουρκικό εμπορικό πλοίο "ΚΑRΜΑΤΕ", και για τους επιτελείς φαίνεται πως το επικρατέστερο σενάριο είναι εκείνο του ναυτικού ατυχήματος.

Ήδη εξετάζονται ενδελεχώς όλα τα στοιχεία, στίγματα και ίχνη τόσο της πορείας του τουρκικού πλοίου όσο και της κανονιοφόρου του Πολεμικού μας Ναυτικού. Όπως τόνιζαν υψηλόβαθμες πηγές ενημέρωσης, μέχρι στιγμής, από την πορεία που έχει χαράξει "ΚΑRΜΑΤΕ", δεν προκύπτουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις που να υποστηρίζουν το σενάριο της εσκεμμένης επακούμβησης. Σημείωναν χαρακτηριστικά ότι δεν έχει καταγράφει κάποιος ελιγμός που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, ενώ και η ταχύτητα "ΚΑRΜΑΤΕ" είναι σταθερή, στην περιοχή των 9,5 κόμβων. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ