Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έπεσε" από την κακοκαιρία ο φράχτης στον Έβρο

03.02.2015 | 08:31

Η κακοκαιρία που πλήττει τον νομό Έβρου “έριξε” και τον φράχτη που είχε κατασκευαστεί με στόχο την “αναχαίτιση” των παράνομων μεταναστών. Όπως γράφει το evros24.gr -απ΄ όπου και η φωτογραφία- τα ορμητικά νερά του ποταμού “παρέσυραν και έριξαν τον φράχτη που στόχο είχε την αναχαίτηση λαθρομεταναστών και που δεν άντεξε από την φουσκωμένη κοίτη του ποταμού.

Η κατάσταση στον νομό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη”.Πόσο αποτελεσματικός έχει αποδειχτεί ο φράχτης;


Ενώ  ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που αποπειράθηκαν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα  το 2013  (107.365) αυξήθηκε κατά 48%  έναντι του 2012, αυτοί που επιχείρησαν να μπουν  στην Ευρώπη από την Ανατολική Μεσόγειο κατά το ίδιο έτος είναι λιγότεροι εξαιτίας, κυρίως, των πολιτικών των ελληνικών Αρχών να «ασφαλίσουν» τα βόρεια σύνορα της χώρας ( στον Εβρο) με την Τουρκία. Ωστόσο, αυτό το κλείσιμο των συνόρων (στον Εβρο) οδήγησε πολλούς μετανάστες να προσπαθήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο, ένα πιο επικίνδυνο πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο οποίο, τους τελευταίους μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. 

Αυτά είναι, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex - που δημοσίευσε σε άρθρο της  η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Wall Street Journal (WSJ)-  τα βασικά δεδομένα της ''λαθρομετανάστευσης'' προς την Ευρώπη όπου, όπως βλέπουμε, ο λεγόμενος <<φράχτης Παπουτσή>> στον Εβρο έχει αποδειχθεί σημαντικότατος ανασχετικός παράγοντας.Μάλιστα αν λάβουμε  υπόψη ότι συνολικά έχουμε αύξηση σχεδόν 50% και ροές από την Αν Μεσόγειο μικρότερες, η αποτελεσματικότητα του <<φράχτη>> ίσως αποδειχθεί <<πολυτιμότερη>>.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ