Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή MIG-29 στη Πολωνία - Νεκρός ο Πιλότος - ΦΩΤΟ

06.07.2018 | 10:10
Μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο πιλότος του πέθανε, ανέφερε το Πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

"Κατά τη διάρκεια νυχτερινής πτήσης, ένα αεροσκάφος MiG-29 από την 22η Τακτική Αεροπορική Βάση συνετρίβη. Ο πιλότος εκτινάχθηκε κοντά στην περιοχή της πόλης Sakuvko, 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) από το Μαλμπορκ. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν περίπου 1,5 χιλιόμετρα (0,62 μίλια) από την πόλη. Ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι ο πιλότος βρέθηκε νεκρός ", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Ο πιλότος είχε περισσότερες από 850 ώρες πτήσης, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 600 ωρών στο MiG-29, με το οποίο βρισκόταν σε ενεργό δράση και επανειλημμένα είχε συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς ασκήσεις, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. 

Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από την εξεταστική επιτροπή για τα αεροπορικά ατυχήματα, αναφέρει το πολωνικό Υπουργείο Άμυνας.


Στα τέλη του 2017, ένα άλλο μαχητικό MiG-29 της Πολωνίας συνετρίβη στην περιοχή του Μινσκ-Μαζοβιέκι κοντά στη Βαρσοβία. Ο πιλότος επέζησε, αν και δεν εκτινάχθηκε από το αεροπλάνο.

Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στόλο 48 αμερικανικών F-16 καθώς και 32 MiG-29, μερικά από τα οποία έχουν καθηλωθεί λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Πηγή Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ