Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επί Μεϊμαράκη έγινε "στρατηγός" αναδρομικά ο πατέρας Παππάς - Πήρε γαλόνια αλλά και λεφτά

01.10.2013 | 06:01
Επί υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη έγινε αντιστράτηγος ο πατέρας του “εθνικιστή” αλλά και λάτρη του Χίτλερ υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Ο Ηλίας Παππάς ,με στενότατες σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, απομακρύνθηκε από το στράτευμα το 1975, μετά από το “πραξικόπημα της πυτζάμας” . Ξεκίνησε...δικαστικό αγώνα γιατί θεώρησε ότι αδίκως απομακρύνθηκε. Κι επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται το 2006 με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πήρε τα γαλόνια του αντιστράτηγου. Μαζί με πάρα πολλά χρήματα βεβαίως που αναλογούσαν στη διαφορά των αποδοχών του από συνταγματάρχη σε αντιστράτηγο, για όλα αυτά τα χρόνια που ...αδίκως ήταν εκτός στρατεύματος. Γιατί βέβαια καλός ο “εθνικισμός” και ο “πατριωτισμός” αλλά τη γλύκα του χρήματος τίποτα δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Εννοείται ότι όλη η διαδικασία είναι νόμιμη. Για το ηθικό μέρος είναι άλλο ζήτημα. Με απλά λόγια βρήκαν και τα έκαναν.


Ο Ηλίας Παππάς δεν είναι ο μοναδικός που έγινε στρατηγός μέσω ...δικαστηρίων. Στον πίνακα που δημοσιεύουμε περιλαμβάνονται τα στοιχεία της περιόδου 2007 − 2011. Όπως βλεπετε 1853 κατόρθωσαν να δικαιωθούν. Και να εισπράξουν νόμιμα και αναδρομικά τα χρήματα που αναλογούσαν στον βαθμό που έλαβαν με δικαστική απόφαση.

Πόσο ακριβώς μας κόστισαν όλες αυτές οι δικαιώσεις; Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι συνταγματάρχης της ίδιας εποχής με τον πατέρα Παππά ,παρέλαβε τα χρήματά του -όταν έγινε στρατηγός- σε ...καροτσάκι του σούπερ μάρκετ! 

Θα είχε ενδιαφέρον να μας διαφώτιζε το ΓΕΣ για όλες αυτές τις περιπτώσεις. Και ειδικά για τους αξιωματικούς οι οποίοι αποδεδειγμένα είχαν σχέση με το χουντικό καθεστώς και παρόλα αυτά έγιναν αναδρομικά....στρατηγοί. 38 τον αριθμό... 

Διαβάστε ακόμη:

Στρατηγό έκανε το 2005 η ΝΔ το πατέρα του Παππά που ήταν δεξί χέρι του Παπαδόπουλου


Βόμβα από το κόμμα αποστράτων! Μιλάνε για δημοκράτορες που ζητούν τον αφανισμό της ΧΑ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ