Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση Ερντογάν - Νταβούτογλου κατά Ρωσίας

03.12.2015 | 14:08
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα ως "ανήθικες" τις κατηγορίες της Ρωσίας κατά της οικογένειάς του, σύμφωνα με τις οποίες στενοί του συγγενείς εμπλέκονται σε εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του ΙΚ.

"Εχουμε αποδείξεις. Θα αρχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε στον κόσμο", είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς συνδικαλιστές στην Αγκυρα, αναφέροντας συγκεκριμένα το όνομα του σύρου επιχειρηματία Ζορζ Χασουάνι, "κατόχου ρωσικού διαβατηρίου".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε χαρακτηρίσει "σοβιετική προπαγάνδα" τις ρωσικές κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη της τουρκικής ηγεσίας επωφελούνται από τη διακίνηση πετρελαίου από το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.
"Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας σοβιετικός μηχανισμός προπαγάνδας. Τα αποκαλούσαμε ψέμματα τύπου Πράβντα", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εφημερίδα Pravda, όργανο του τότε Κομμουνιστικού Κόμματος.
"Νομίζαμε ότι η σοβιετική περίοδος είχε παρέλθει, αλλά επανεμφανίζεται...αυτός ο τρόπος προσφυγής σε μεθόδους προπαγάνδας για να πνίξουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας επανέρχεται σιγά- σιγά", είπε πριν επιβιβασθεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε οτι η Ρωσία "δεν θα ξεχάσει ποτέ" την κατάρριψη του βομβαρδιστικού και οι Τούρκοι "θα μετανιώσουν γι΄αυτό που έκαναν", προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αγνοήσει τη συνδρομή της Άγκυρας προς τους τρομοκράτες. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις δηλώσεις Πούτιν

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ