Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση κατά του ουκρανικού στρατού με το πυραυλικό σύστημα Ουραγκάν

18.08.2014 | 12:06
Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις άσκησαν πίεση στους φιλορώσους αυτονομιστές στις μάχες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νυκτας, περικυκλώνοντας την ανταρτοκρατούμενη πόλη Χόρλιβκα και παίρνοντας τον έλεγχο μικρότερων οικισμών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοινώθηκε από το στρατό.

Σε ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού αναφέρεται πως υπάρχουν υποψίες ότι οι αντάρτες απάντησαν στα πυρά κάνοντας χρήση του ισχυρού ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος Ουραγκάν νοτιοανατολικά του Ντονέτσκ κοντά στο χωριό Νοβοκατερίνιβκα. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησαν το όπλο αυτό.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι απώλειες των πλευρών και οι αντάρτες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως απωθούν σταθερά τους αντάρτες και έχουν αποκόψει τις γραμμές επικοινωνίας τους στην ανατολική Ουκρανία, όπου η σύγκρουση διαρκεί ήδη τέσσερις μήνες.
"Οι οικισμοί Μάλαγια Ιβάνιβκα και Αντιάνιβκα εκκαθαρίσθηκαν πλήρως από τους αντάρτες. Ο οικισμός Αλσέβσκ είναι τώρα πλήρως απομονωμένος. Η Χόρλιβκα είναι εντελώς αποκλεισμένη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Χόρλιβκα, μια πόλη άνω των 230.000 κατοίκων που βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών από τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, έχει στρατηγική αξία καθώς βρίσκεται βορείως της κύριας οδού που συνδέει το Ντοντέτσκ με το Λουχάνσκ.
"Οι ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται σε πανικό προσπαθώντας να φύγουν απ' αυτά τα μέρη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Για την ανταρτική πυραυλική επίθεση στη Νοβοκατερίνιβκα, η ανακοίνωση αναφέρει: "Η επίθεση έγινα κατά πάσα πιθανότητα από ένα 9P 140 Uragan. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα τόσο ισχυρό όπλο".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο πύραυλος που κατέρριψε το Μπόϊνγκ;

Ρωσία: Πρόοδος στις συνομιλίες για την Ουκρανία

Το NATO απειλεί τη Ρωσία με πόλεμο αν...

Ρωσικά τεθωρακισμένα στα σύνορα με Ουκρανία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ