Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση καμικάζι Ταλιμπάν εναντίον της ISAF

13.10.2014 | 10:21
Καμικάζι βομβιστής οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής της ISAF νωρίς σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Οι αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην Οδό του Τζαλαλαμπάντ, μια οδική αρτηρία στην οποία βρίσκονται μια αμερικανική στρατιωτική βάση και ένα συγκρότημα στο οποίο κατοικούν διεθνείς εργολάβοι, καθώς και εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής.Ο υφυπουργός Εσωτερικών Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε τηλεφωνικά πως ο βομβιστής εμβόλισε με το όχημά του την αυτοκινητοπομπή λίγο πριν από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα, 05:30 ώρα Ελλάδας). Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει περισσότερες πληροφορίες, αλλά αργότερα γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν.Η υπηρεσία Τύπου της ISAF ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των στρατιωτικών του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Ματζάχιντ ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν μια ξένη στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ