Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση Τουρκία: Αντίποινα “για τις σφαγές στο Κουρδιστάν”

18.02.2016 | 10:41
 Υψηλόβαθμο μέλος του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) δήλωσε ότι δε γνωρίζει ποιος είναι πίσω από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα. Ωστόσο, δηλώνει ότι η επίθεση μπορεί να είναι σε αντίποινα “για τις σφαγές στο Κουρδιστάν,” σύμφωνα με το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Δε γνωρίζουμε ποιος το έκανε αυτό. Αλλά θα μπορούσε να είναι μία πράξη αντιποίνων για τις σφαγές στο Κουρδιστάν,” δήλωσε σήμερα ο Τζεμίλ Μπαγίκ στο πρακτορείο ειδήσεων Firat, το οποίο φέρεται να είναι κοντά στο PKK.
Η χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα είχε ως συνέπεια το θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, καθώς η έκρηξη έγινε δίπλα σε λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικούς.

Νωρίτερα σήμερα, η προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε ως υπεύθυνο για τη χθεσινή επίθεση, το Σύρο Σάλιχ Νέκαρ, που όπως υποστήριξε η εφημερίδα, αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει τις πηγές της.
Ο Νέκαρ εκτιμάται ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία.

Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η Yeni Safak στη διαδικτυακή της σελίδα. Αναφέρθηκε επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας άφησε να εννοηθεί ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ήταν υπεύθυνα για την επίθεση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ