Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδειξη ισχύος απο το Πεντάγωνο - Αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο

23.09.2017 | 22:22
Aμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν στον εναέριο χώρο, ανατολικά της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενα από μαχητικά αεροσκάφη σε μια επίδειξη δύναμης, όπως δήλωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στο να δείξει ότι ο Πρόεδρος Donald Trump έχει στη διάθεσή του "μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να νικήσει κάθε απειλή", δήλωσε η εκπρόσωπος Dana White.

"Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας", σημείωσε η ίδια.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα έχουν ανεβάσει και πάλι τους τόνους το τελευταίο διάστημα αναζωπυρώνοντας τις γεωπολιτικές ανησυχίες στην περιοχή. Μάλιστα, την Τρίτη ο Trump δήλωσε ότι θα "καταστρέψει εντελώς" τη Βόρεια Κορέα εάν οι ΗΠΑ αναγκαστούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ