Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδομα ...στέγασης - ντροπή 0,96 λεπτά σε στρατιωτικούς!

24.02.2014 | 00:01
Διανυκτέρευση σε …χαρτόκουτα όπως οι άστεγοι για τους στρατιωτικούς που μετακινούνται για εκπαίδευση όταν την ίδια ώρα το ίδιο κράτος έχει φροντίσει την παροχή εκτός έδρας αποζημίωσης στους δημοσίους υπαλλήλους για τον ίδιο λόγο!

Όπως αποκαλύπτει με στοιχεία ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας τα στελέχη που μετακινούνται για λόγους εκπαίδευσης λαμβάνουν ημερήσιο επίδομα στέγασης από …1,93 ευρώ έως 8,88 ευρώ το πολύ!!! Αν δικαιούνται δωρεάν στέγαση σε ξενώνες που ανήκουν σε ΣΟΑ, Λέσχες, ΚΑΑΥ, Σχολές κλπ του Στρατού Ξηράς με καταβολή αντιτίμου, λαμβάνουν επίδομα από…0,96 λεπτά έως 4,44 ευρώ!!!

Το αντίτιμο διαμονής γενικά στους  ξενώνες καθορίζεται για κάθε διανυκτέρευση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα διαμονής, κατ’ άτομο. Ενδεικτικά για διαμονή λίγων ημερών μέχρι ενός μήνα (εκτέλεση υπηρεσίας), το αντίτιμο ορίζεται σε 3,00€ ημερησίως.

‘Αρα τους μένει και …1,44 ευρώ για να φάνε κάτι!

Τι προβλέπεται για τους δημοσίους υπάλλήλους;

Όπως σημειώνει ο κ.Νατσιούλας:

“Για τους υπηρετούντες, με οποιαδήποτε σχέση, υπαλλήλους. του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που μεταβαίνουν με εντολή της υπηρεσίας για να μετάσχουν σε συνέδρια, σεμινάρια ή εργασίες κέντρων ερευνών.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.2685/1999 αναγνωρίζεται η δαπάνη εγγραφής ή συμμετοχής σε αυτά. Οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται στον αποστελλόμενο υπάλληλο, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, με την υποχρέωση να υποβάλει στην υπηρεσία του τη σχετική εξοφλητική απόδειξη πληρωμής τους.

Στους μετακινουμένους στο εσωτερικό αναγνωρίζονται τα έξοδα χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου, καθώς και η δαπάνη διανυκτέρευσης και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8 και 9 του παρόντος νόμου.

Η ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση ανέρχεται σε 29,35€ και το ποσό της ημερήσιας δαπάνης διανυκτέρευσης ανέρχεται έως 35,22€. Σε μία ημέρα μπορεί να καταβληθεί αποζημίωση 74,57€”.

Κατά τ΄ άλλα υπάρχει πράγματι αμέριστο ενδιαφέρον για το προσωπικό των ΕΔ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το κείμενο  και δείτε τους πίνακες του προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας και τις προτάσεις που κάνει

Διαβάστε ακόμη:

ΣτΕ και περικοπές: Ποιοι "παίζουν" με τους στρατιωτικούς και τα νεύρα τους;


Από 4500 έως 20000 ευρώ επιστροφή εφάπαξ για απόστρατους με την απόφαση του ΣτΕ!
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ