Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Επικίνδυνη η δημιουργία κινέζικης ζώνης αεράμυνας"

25.11.2013 | 09:30
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε "επικίνδυνη" τη δημιουργία κινεζικής ζώνης αεράμυνας, η οποία θα περιλαμβάνει τα διαφιλονικούμενα νησιά της θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.

"Ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί είναι κάτι πολύ επικίνδυνο που μπορεί να οδηγήσει σε ένα απρόβλεπτο συμβάν", τόνισε ο 'Αμπε στη Γερουσία, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η δημιουργία της ζώνης αυτής, την οποία ανακοίνωσε η Κίνα το Σάββατο, συνοδεύεται από μια σειρά κανινοσμών που πρέπει να τηρούν όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται σ΄αυτήν καθώς υπάρχει κίνδυνος να επέμβουν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο 'Αμυνας.

Η ζώνη αυτή καλύπτει μια μεγάλη έκταση πάνω από τη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. Η ζώνη περιλαμβάνει το αρχιπέλαγος των νησιών Σενκάκου, τα οποία είναι υπό ιαπωνική διοίκηση, αλλά διεκδικεί η Κίνα, η οποία τα αποκαλεί Ντιαόγιου.

Χθες, ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η Ιαπωνία δε μπορεί να δεχθεί την κινεζική απόφαση.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καταδίκασε τη "μονομερή απόφαση" της Κίνας, προειδοποιώντας ότι "μια κλιμάκωση θα αύξανε την ένταση στην περιοχή και θα δημιουργούσε κινδύνους για επεισόδιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κίνα "απειλεί" ΗΠΑ με ζώνη αεράμυνας - Τι απαντά η Ουάσινγκτον 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ