Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικίνδυνη ένταση μεταξύ Βενεζουέλας-Κολομβίας

29.08.2015 | 10:21
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαντούρο έδωσε εντολή να κλείσουν επιπλέον συνοριακά περάσματα με την Κολομβία, μετά την ανάκληση των πρεσβευτών των δύο χωρών, αυξάνοντας, έτι περαιτέρω, την ένταση στα σύνορα των δύο χωρών.

«Για να απαλλαγούμε από τη δράση των παραστρατιωτικών ομάδων, την εγκληματικότητα, το λαθρεμπόριο, τις απαγωγές, τη διακίνηση ναρκωτικών, αποφάσισα να κλείσουν τα σύνορα στην πολιτεία Τάκιρα», δήλωσε ο Μαδούρο μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο Καράκας.

Κατά τη διάρκεια μιας πύρινης ομιλίας, ο Μαντούρο ανέφερε ότι θα κινητοποιηθούν, επίσης, 3.000 άνδρες του στρατού για τη φύλαξη των συνόρων. Η Βενεζουέλα έχει κλείσει κι άλλα συνοριακά περάσματα με την Κολομβία και έχει απελάσει ή εξαναγκάσει σε αποχώρηση, περισσότερους από 7.000 Κολομβιανούς υπηκόους από το έδαφός της.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αναλυτές θεωρούν πως ο Μαντούρο επιχειρεί να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χώρας του εκτός των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα, ενόψει και των εκλογών του ερχομένου Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ