OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Επικοινωνία Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου και έρχεται συνάντηση

03/02/2013 - 00:21
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Εσθονία, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Μόναχο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας Διάσκεψης για θέματα διεθνούς πολιτικής και ασφαλείας, η οποία λαμβάνει χώρα εφέτος για 49η φορά και θεωρείται το σημαντικότερο ανεξάρτητο forum με σχετική θεματολογία.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ.Elmar Mammadyarov. Οι δύο Υπουργοί, κατά τη συζήτηση τους, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP), αλλά και στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Όπως, μάλιστα, ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ στην τελετή πρόκειται να συμμετάσχει και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν. Σημειώνεται ότι, ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε πρόταση του κ. Mammadyarov να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το Μπακού.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε, επίσης, με τον ηγέτη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού, κ. Al Khatib, στον οποίον, αφού τόνισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, εξέφρασε την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, ταυτοχρόνως, την πάγια θέση της Ελλάδας ότι η λύση του Συριακού ζητήματος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από πολιτικές διαδικασίες και με σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων και προστασίας της ασφάλειας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης,  συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Ehud Barak και τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Daniel Ayalon, στην οποία επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Κατά τις συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης και περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, ιδιαίτερα στο χώρο της οικονομίας. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σημειώνεται ότι, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του Laurent Fabius, ο κ. Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu, ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στο προσεχές διάστημα, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 5 Μαρτίου. 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Related Posts

Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

26/12/2025 - 14:16
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Διεθνής εναέριος χώρος» και επιστροφή στις προκλήσεις: Γιατί η Τουρκία ξανανοίγει το μέτωπο του Αιγαίου

26/12/2025 - 07:54
Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert