OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Επικοινωνία Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου και έρχεται συνάντηση

03/02/2013 - 00:21
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Εσθονία, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στο Μόναχο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας Διάσκεψης για θέματα διεθνούς πολιτικής και ασφαλείας, η οποία λαμβάνει χώρα εφέτος για 49η φορά και θεωρείται το σημαντικότερο ανεξάρτητο forum με σχετική θεματολογία.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κ.Elmar Mammadyarov. Οι δύο Υπουργοί, κατά τη συζήτηση τους, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Transadriatic Pipeline (TAP), αλλά και στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Όπως, μάλιστα, ανακοίνωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ στην τελετή πρόκειται να συμμετάσχει και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν. Σημειώνεται ότι, ο κ. Αβραμόπουλος αποδέχθηκε πρόταση του κ. Mammadyarov να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το Μπακού.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε, επίσης, με τον ηγέτη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού, κ. Al Khatib, στον οποίον, αφού τόνισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, εξέφρασε την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, ταυτοχρόνως, την πάγια θέση της Ελλάδας ότι η λύση του Συριακού ζητήματος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από πολιτικές διαδικασίες και με σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων και προστασίας της ασφάλειας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης,  συνάντηση με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Ehud Barak και τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Daniel Ayalon, στην οποία επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Κατά τις συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης και περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, ιδιαίτερα στο χώρο της οικονομίας. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σημειώνεται ότι, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του Laurent Fabius, ο κ. Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu, ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στο προσεχές διάστημα, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 5 Μαρτίου. 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Related Posts

Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert