Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

22.03.2018 | 10:11
Λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα τεθεί επι τάπητος το θέμα των δυο Ελλήνων προφυλακισμένων στρατιωτικών και στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία θα αναλάβει εντός των προσεχών ωρών δράση η Exxon Mobil,  Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία. 

Η επαφή των δυο ηγετών πραγματοποιείται και την επαύριο της άκρως προκλητικής ανακοίνωσης του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τις οποίες χαρακτήριζε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου σχετικά με την Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς. Συγκεκριμένα στη γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώθηκε πως η Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς αποτελεί παράδειγμα το πως μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας χωρίς να πληγούν οι άμαχοι.

«Τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο Άφριν και δίνονται τακτικά στη δημοσιότητα αποδεικνύουν τις διαστάσεις της μαύρης προπαγάνδας που διεξάγεται κατά της επιχείρησης και της αβάσιμης ιδιότητας της» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε πως δεν τίθεται θέμα οποιοδήποτε κινδύνου για τους κατοίκους του Άφριν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά που έχουν τοποθετηθεί από το βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην περιοχή PYD/YPG και πως αυτά θα καθαριστούν ταχύτατα ώστε να οικοδομηθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκαν τα εξής:

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις άτυχες δηλώσεις που προέβη η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Μέρκελ, στην ομιλία που εκφώνησε σήμερα προς το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, σχετικά με την Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς και οι οποίες βασίζονται σε παραπληροφορίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο σκοπός της Τουρκίας στην Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς είναι να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια χρησιμοποιώντας το νόμιμο δικαίωμα της στην αυτοάμυνα καθώς και αφού σώσει το Άφριν από το χέρι των τρομοκρατών να το επιστρέψει στους πραγματικού ιδιοκτήτες του. Αντίθετα μας προκαλεί εξαιρετική έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι σύμμαχοι μας συνεχίζουν την τάση να παρακολουθούν τα γεγονότα από την οπτική γωνιά των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Στην ανακοίνωση ζητήθηκε από τους συμμάχους να μην δώσουν ευκαιρία στις δραστηριότητες κατά της Τουρκίας.

«Καλούμε τους συμμάχους μας αντί να βρεθούν σε θέση χώρας που υποστηρίζει την τρομοκρατία λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης σε βάρος της Τουρκίας να καταβάλλουν προσπάθεια για την οικοδόμηση της μόνιμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Συρία σε στενό συντονισμό και επικοινωνία με τη χώρα μας» σημειώθηκε στην ανακοίνωση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ