Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιπλέον φυλάκιση για την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

20.07.2018 | 17:55
Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεούν Χίε, καταδικάστηκε σε επιπλέον κάθειρξη οκτώ ετών για υπεξαίρεση κρατικών χρημάτων και παρέμβαση στις εκλογές του 2016.

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε σε επιπλέον κάθειρξη οκτώ ετών την πρώην πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκεούν Χίε, για υπεξαίρεση κρατικών πόρων και παρέμβαση στις γενικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η πρώην επικεφαλής του κράτους καταχράστηκε 3,5 δισ. γουόν, ήτοι περίπου 3,1 εκατ. δολάρια από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS).

Η πρώην πρόεδρος η οποία ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης 24 ετών για σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην καθαίρεσή της, θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο 3,3 δισ. γουόν (περίπου 2,9 εκατ. δολάρια)

Τον Απρίλιο, η Παρκ κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Δεδομένου ότι οι κυρώσεις εφαρμόζονται διαδοχικά, η πρώην πρόεδρος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με 32 χρόνια φυλάκισης.

Το σκάνδαλο γύρω από την Παρκ Γκεούν Χίε ξέσπασε τον Οκτώβριο του 2016 οπότε και κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε στη μακροχρόνια φίλη και στενή συνεργάτη της, Τσόι Σουν Σιλ, να εμπλακεί σε κρατικές υποθέσεις. Επιπλέον κατηγορήθηκε για συνέργεια στους εκβιασμούς που ασκούσε η Τσόι για να αποσπάσει μεγάλα ποσά από σημαντικούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, όπως η Samsung, με αντάλλαγμα διευκολύνσεις.

Με πληροφορίες από Sputnik και Al Jazeera

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ