Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ΕΔ της Γεωργίας

15.03.2018 | 19:01
O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Γεωργίας, Major General Vladimer Chachibaia, πραγματοποιεί δίημερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα,( 14 και 15 Μαρτίου 2018) μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του Major General Vladimer Chachibaia έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη, διμερής στρατιωτική συνεργασία, και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της ατομικής, ακαδημαϊκής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ότι : το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον απειλών, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας.

Οι Ελληνικές ΕΔ προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Απτό παράδειγμα αυτών των συνεργασιών αποτελεί η πολυεθνική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2018”, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ελλαδικό χώρο.

Η συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνικών ΕΔ (Παραγωγικές Σχολές, ΚΕΝΑΠ, ΠΚΕΕΥΕ) καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι Τουρκικές ΕΔ επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές ΕΔ.
Ακόμα, ο Α/ΓΕΕΔ Γεωργίας κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επιπρόσθετα για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των Ελληνικών ΕΔ, ενώ συναντήθηκε και με τους τέσσερις Γεωργιανούς σπουδαστές που φοιτούν στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥΝ.
Επίσης, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ο Major General Vladimer Chachibaia, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, λειτουργία και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Γεωργιανός Αρχηγός επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Πολεμικό Μουσείο.

 
 
 
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ