Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Επίσκεψη Ράσμουσεν στην Τουρκία

16.06.2014 | 09:06
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν βρίσκεται για συνομιλίες στην Τουρκία, καθώς οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των δεκάδων Τούρκων υπηκόων που κρατούνται ως όμηροι από μια ομάδα τζιχαντιστών στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης συνεχίζονται, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 16 Ιουνίου, ο Ράσμουσεν θα συναντηθεί με τον Τουρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Ιουνίου, η επίσκεψη Ρασμούσεν θα περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, οι 49 Τούρκοι όμηροι στους οποίους συμπεριλαμβάνονται διπλωμάτες, στρατιώτες ειδικών δυνάμεων και παιδιά, αναπόφευκτα θα γίνουν η προτεραιότητα των συνομιλιών κατα την διάρκεια της επίσκεψης Ράσμουσεν.

Εκτός απο τον Γκιούλ και τον Ερντογάν, ο Ράσμουσεν θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Τουρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Τουρκο υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 12 Ιουνίου, μετά την κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι δεν προβλέπεται κάποια επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Ιράκ.

Πηγή: Hurriyet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία καλεί το ΝΑΤΟ σε έκτακτη συνεδρίαση για το Ιράκ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ