Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Ερντογάν: Το "καλωσόρισμα" του Πάνου Καμμένου στον "σουλτάνο"

06.12.2017 | 17:57
Πρόωρο "καλωσόρισμα" στον τούρκο σουλτάνο, από τον Πάνο Καμμένο. Στην ομιλία του για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με έμμεσες αλλά και διακριτές αναφορές που στόχευαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

""Το μήνυμα και η απάντηση, σε όλους αυτούς οι οποίοι τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών που αποτελούν θέματα αδιαπραγμάτευτα." ήταν μια από τις προειδοποιητικές βολές του. 

"Η σημερινή εορτή συμβολίζει την ταύτιση μιας κατεξοχήν ναυτικής χώρας με το Πολεμικό της Ναυτικό, που ποτέ δεν υπέστειλε τις Σημαίες του και με τη δυναμική του παρουσία αποτρέπει την αμφισβήτηση από οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας." είπε σε αυστηρό ύφος ο κ. Καμμένου. 

Έχοντας στραμμένο το στόχαστρο του προς τα ανατολικά επανέλαβε το αυστηρό μήνυμα που εκπέμπει σχέδον από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το χαρτυφυλάκιο της εθνικής άμυνας: "Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εποχές που τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας έχουν παρέλθει. Όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός επάνω σε ελληνική γη, σε ελληνική βραχονησίδα, οι σημαίες θα είναι ψηλά και θα αντικαθίστανται μόνο όταν φθαρούν για να μπουν καινούριες."

Απευθυνόμενος στα στελέχη και το προσωπικό του Πολεμικού μας Ναυτικού τόνισε: "Tο Πολεμικό Ναυτικό σε όλες τις φάσεις της ιστορίας του έδωσε το παρόν, πολέμησε για τις αξίες, τιμώντας τις παραδόσεις του έθνους. Σήμερα παραμένει στις θαλάσσιες επάλξεις ως ο άγρυπνος φύλακας της τιμής και της αξιοπρέπειας της Πατρίδας. Έχει δημιουργήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, ένα οργανωμένο πλέγμα για την πρόληψη, την αποτροπή και είμαι βέβαιος ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό εάν χρειασθεί θα αντιμετωπίσει άμεσα οποιαδήποτε πρόκληση ή αμφισβήτηση των εθνικών μας δικαίων."

Και πρόσθεσε: "Στη σημερινή εορτή όμως, ζητώ να μνημονεύσουμε και τα παλικάρια των Ιμίων, της Κινάρου και όλους εκείνους που φυλάσσοντας νυχθημερόν τις θαλάσσιες Θερμοπύλες δεν είναι πια μαζί μας, και αυτή η αναφορά είναι η ελάχιστη τιμή και αναγνώριση στη δική τους θυσία.Γιατί αν σήμερα μπορούμε να είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι, είναι γιατί τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κρατούν πάντα ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και της ισχύος της πατρίδος, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή."

Ο γρίφος Καμμένου

Εκτός από τα μηνύματα προς τον τούρκο Πρόεδρο αίσθηση προκάλεσε και μια αποστροφή του υπουργού εθνικής άμυνας: "Η χρονιά που έρχεται, είναι χρονιά που πλέον η Ελλάδα μπαίνει στη διαδικασία της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιού της πλούτου. Αυτό σημαίνει ότι και ο τομέας ευθύνης του Πολεμικού Ναυτικού θα μεγαλώσει, θα επεκταθεί. Χρειάζεται, λοιπόν, η βοήθεια όλων στην ενίσχυση των μέσων αλλά και του προσωπικού." είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ