Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Ολλανδού ΑΓΕΕΘΑ στο Πεντάγωνο -Τί συζήτησε - ΦΩΤΟ

30.06.2017 | 19:55
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 29 Ιουνίου με 1 Ιουλίου πραγματοποιεί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας, Στρατηγός Tom Middendorp, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τον Στρατηγό υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο "ΠΑΠΑΓΟΥ" ο Έλληνας ομόλογός του, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με τον οποίο συζήτησαν το περιβάλλον ασφαλείας με έμφαση στην γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, η διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ενώ ειδική μνεία έγινε στην δυνατότητα πραγματοποίησης συνεκπαιδεύσεων σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις τοποθετήσεις του επισήμανε μεταξύ άλλων:

-Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
-Την σκοπιμότητα συνέχισης της συμμαχικής επιχείρησης ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε την συμβολή των Ολλανδικών πολεμικών πλοίων στην εν λόγω επιχείρηση.
- Την υφιστάμενη άριστη συνεργασία με την Ολλανδία στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).
-Την συμβολή του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στον τομέα της εκπαίδευσης στην θαλάσσια ασφάλεια επ’ ωφελεία τόσο κρατών μελών της συμμαχίας, όσο και τρίτων χωρών.
-Την συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο ευρωατλαντικό σύμμαχο, τονίζοντας παράλληλα την επιθυμία περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ, Ο Gen. Tom Middendorp ενημερώθηκε για την αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την παραμονή του δε στην Αθήνα, ο  Ολλανδός επίσημος θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και το Μουσείο Ακρόπολης.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ