Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή Κικίλια σε απόστρατους ΕΔ - ΣΑ για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ

30.01.2018 | 10:52
Το θέμα της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή του υπολοίπου 50% της μείωσης που είχε το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. από τον Αύγουστο του 2012 και μετέπειτα υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ο τομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. 

Ο κ. Κικίλιας τονίζει μάλιστα οτι "Η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα απόδοσης της περικοπής των αποδοχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. αποτελεί ηθική και υλική δικαίωση των στελεχών και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο, άμεσης υλοποίησης εκ μέρους της, όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας."

Διαβάστε όλη την επιστολή Κικίλια

Προς: Εν Αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Αξιότιμες Κύριες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Επικοινωνώ μαζί σας με την παρούσα επιστολή, με σκοπό να σας ενημερώσω για τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τις Ενώσεις των Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις 26 Ιανουαρίου 2018.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, ο Πρόεδρος του κόμματος δεσμεύτηκε κατηγορηματικά για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με την επιστροφή του υπολοίπου 50% της μείωσης που είχε το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ.Α. από τον Αύγουστο του 2012 και μετέπειτα.

Η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα απόδοσης της περικοπής των αποδοχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. αποτελεί ηθική και υλική δικαίωση των στελεχών και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο, άμεσης υλοποίησης εκ μέρους της, όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Με την ενέργεια αυτή επανακτάται η αξιοπρέπεια, το κύρος και το ανάλογο επίπεδο διαβίωσης του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού.

Τα οικονομικά θέματα που αφορούν τις Ε.Δ. και τα Σ.Α. δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με στενή τεχνοκρατική αντίληψη, αλλά να εξετάζονται κυρίως από την αξιακή και ηθική τους διάσταση για την ενίσχυση της ισχύος της χώρας. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, επιθυμεί μέσα από αυτή τη δέσμευση, να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σ΄ αυτούς που η Πολιτεία είχε και έχει αναθέσει την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας. Σε όλους αυτούς που αγρυπνούν στα φυλάκια της προκάλυψης, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, που περιπολούν στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίο κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, διαφυλάττουν τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας, αναχαιτίζοντας οιονδήποτε εισβολέα και σε αυτούς που εγγυώνται την τήρηση της τάξεως και την εφαρμογή των νόμων στο εσωτερικό της χώρας.

Η ΝΔ αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τη σπουδαιότητα και την αξία του ανθρώπινου παράγοντα, του σημαντικότερου συντελεστή μαχητικής ισχύος, από τον οποίο εξαρτάται η εθνική μας υπόσταση καθώς και η αποτροπή κάθε εξωτερικής και εσωτερικής επιβουλής.

Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία ήταν αυτή που έδινε πάντα τη νίκη στους Έλληνες. Όλοι οι ¨Έλληνες θα πρέπει να καταστούν δημιουργικοί, με συνείδηση των καθηκόντων τους απέναντι στην Πατρίδα, με αίσθηση ελευθερίας και δράσης. Συνάμα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, για τα οποία θα πρέπει να αγωνιστούμε με σθένος και επιμονή για την εφαρμογή του δικαίου, της αξιοκρατίας, της ισχύος καθώς και της κοινωνικής καταξίωσης και υπόστασης όλων των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ θερμά και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι συνοδοιπόρος σας και συναγωνιστής σας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας.

Με τιμή,

Βασίλης Κικίλιας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ