Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Επιστολή Τραμπ στον Πρόεδρο της Κίνας

09.02.2017 | 11:28
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε επιστολή στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας ότι αναμένει να συνεργαστεί μαζί του “προκειμένου ν' αναπτυχθεί μία εποικοδομητική σχέση συνεργασίας” η οποία θα εξυπηρετεί και τις δύο χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην επιστολή αυτή, ο Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σι, για τη συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε για την προεδρική ορκωμοσία του, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος ευχήθηκε “καλή χρονιά” κι ευημερία στον κινεζικό λαό, με την ευκαιρία της έλευσης της Χρονιάς του Πετεινού, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Την επιστολή δεν σχολίασε άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Οι δύο ηγέτες, δεν έχουν ακόμη μιλήσει προσωπικά από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, ενώ συνομίλησαν τηλεφωνικά αμέσως μετά την προεδρική νίκη του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, είχε γνωστοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι δύο χώρες έχουν “στενή συνεργασία,” ενώ το Πεκίνο έχει υποστηρίξει ότι με πνεύμα καλής συνεργασίας μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές στον εμπορικό τομέα. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ