Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλληνες Στρατιωτικοί: Επιστρέφουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

14.08.2018 | 19:34
Αυτή τη στιγμή το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πηγαίνει στην Τουρκία για να παραλάβει τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, οι οποίοι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα ελεύθεροι από την Τουρκική Δικαιοσύνη.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μεταβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία προκειμένου να παραλάβει τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκονται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, ώστε να παραλάβουν και να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Το Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι πέρασαν πάνω από 5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, σήμερα πριν από λίγη ώρα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, αυτή την φορά παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ