Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Επιστροφή στην κανονικότητα τ΄ άρματα στις παρελάσεις" Να το πείτε στους άνεργους αυτό

14.10.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι είναι ορθή η απόφαση εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξαναβγάλουμε άρματα μάχης και αεροπλάνα στις παρελάσεις είναι πολλά ,διάφορα και σεβαστά. Όπως και όσων διαφωνούμε .

Θα σταθώ σ΄ ένα από τα επιχειρήματα που το διάβασα στο facebook από εν ενεργεία αξιωματικό. Προσπερνώντας τη θέση ότι “δεν υπάρχει επιπλέον κόστος” -πιθανόν τα άρματα και αεροσκάφη να κινηθούν με ηλιακή ενέργεια- θα σταθώ στο επιχείρημα ότι η παρέλαση με μηχανοκίνητα είναι ένα σημάδι “επιστροφής στη κανονικότητα”!
Ότι είναι σημάδι πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν δηλαδή!

Επιστροφή στην “κανονικότητα” θα είναι η πτώση του δείκτη ανεργίας. Οι άνεργοι που θα πάνε στη παρέλαση μπορεί -κάποιοι- να περάσουν ωραία με τα Leopard και τα F 16 , αλλά θα δουν τη παρέλαση χωρίς τα παιδιά τους να έχουν ούτε σημαιάκι να κουνήσουν. Γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε γι΄ αυτό.

Επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν όλα την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους. Κι όχι ένα,δύο, τρεις μήνες μετά να αρχίσουν να υπολειτουργούν. Επίσης να έχουν βιβλία για τους μαθητές τους κι όχι φωτοτυπίες.

Επιστροφή στην πραγματικότητα είναι να μην χρειάζεται να πληρώνεις 25 ευρώ για να περάσεις τη πόρτα δημόσιου νοσοκομείου. Γιατί το ΄χεις πληρώσει πολλά χρόνια τωρα χρυσάφι.

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι να ξέρεις ότι στις 30 του μήνα θα πληρωθείς όπως λέει η λογική. Και ότι θα πάρεις τον μισθό που είχες συμφωνήσει κι όχι έναντι ή μειωμένο μισθό επειδή “ηρθε νέο κύμα περικοπών”.

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι να μπορεί ένα νέο ζευγάρι να κάνει παιδί χωρίς να σκέφτεται πως θα το ταϊσει.

Αυτά και άλλα πολλά ,πάρα πολλά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Όταν θα γίνουν και ο κόσμος θα έχει λύσει βασικά του προβλήματα να βγάλουμε στις παρελάσεις και άρματα και αεροπλάνα και ελικόπτερα και ότι άλλο έχουμε.

Μέχρι τότε όσοι ακόμη έχουμε δουλειά, εισόδημα και μια ζωή είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε πρώτα όλους αυτούς που δεν έχουν τίποτα απ΄ αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Σύγκρουση Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη παρέλαση

"Που 'ναι τ΄ άρματα ρε"; Ο "πατριωτισμός" θέλει και την ερπύστριά του στη παρέλαση

Η κρίση πέρασε! Τ΄ άρματα ξανά στις παρελάσεις 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ