Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: Δεν είναι πολιτισμένη, είναι αντιδημοκρατική χώρα

22.10.2017 | 11:28
«Λένε ότι οι ΗΠΑ είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αυτή δεν μπορεί να είναι δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας με νέες δηλώσεις του χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον "αντιδημοκρατική" για την δίωξη δίωξη σε βάρος των ανδρών της ασφάλειάς του.


Οι δηλώσεις του Ερντογάν μοιάζουν να είναι άλλο ένα επεισόδιο στο «σίριαλ» που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών – συμμάχων στο NATO. Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και η Άγκυρα έχουν πάψει να εκδίδουν βίζες η καθεμία για τους πολίτες της άλλης.

«Λένε ότι οι ΗΠΑ είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αυτή δεν μπορεί να είναι δημοκρατία», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. «Όταν εκδίδονται εντάλματα σύλληψης σε βάρος των σωματοφυλάκων μου ερήμην στις ΗΠΑ, όπου είχα πάει προσκεκλημένος, με συγχωρείτε αλλά θα πω ότι αυτή δεν είναι μια πολιτισμένη χώρα», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε τον Αύγουστο κατηγορίες σε βάρος 15 στελεχών των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας για το επεισόδιο ανάμεσα σε διαδηλωτές και τη φρουρά του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον τον Μάιο. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα δεν θεωρεί δεσμευτική τη δίωξη αυτή από μέρους της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές κλιμακώθηκε όταν οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δύο τούρκους προξενικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ. Κατηγορούνται αμφότεροι ότι συνδέονταν με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ανυπόστατες. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ