Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Eπίθεση στα Ηλύσια Πεδία: Βρήκαν το σπίτι - οπλοστάσιο του επίδοξου τρομοκράτη

20.06.2017 | 16:12
Βρέθηκε ‘’γιάφκα τζιχαντιστών’’ στα Ηλύσια Πεδία στη Γαλλία.  Καθώς φαίνεται, ο 31χρονος Άνταμ Τζαζίρι,δράστης της απόπειρας τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της Δευτέρας (19.06.2017) στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, είχε μετατρέψει σε αποθήκη όπλων το σπίτι του. Σημειώνεται ότι ο 31χρονος, είχε άδεια οπλοκατοχής παρά το γεγονός πως ήταν στο κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο ισλάμ.

Ο επίδοξος τρομοκράτης, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στη Champs Elysees, ενώ η επίθεση που σχεδίασε αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.
Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό, διότι ήταν αθλητής της σκοποβολής και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος, και σίγουρα όχι εγώ, από το γεγονός ότι ένα άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθεί να έχει μια τέτοια άδεια», παραδέχθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζαζίρι έλαβε άδεια οπλοκατοχής προτού χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες Πληροφοριών πιθανή απειλή. Τότε δεν υπήρχε λόγος να μην του δοθεί άδεια, τόνισε ο Φιλίπ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η άδεια οπλοκατοχής του Τζαζίρι πιθανόν να ίσχυε ακόμη και αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση. Τρεις πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα το επιβεβαίωσαν. Τέλος, μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ