Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με στόχο θωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ

03.05.2017 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 09:30:14
Tελευταία ενημέρωση:12:18:14

Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ με στόχο μιας οχηματοπομπής θωρακισμένων οχημάτων του ΝΑΤΟ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν.
 Από την επίθεση καταστράφηκε αριθμός οχημάτων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών υγείας στην Καμπούλ.Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ.


Η νατοϊκή στρατιωτική δύναμη, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις Αμερικανοί. Τα θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έπαθαν ελαφρές ζημιές από την επίθεση, ενώ μπορούν να κινηθούν για να επιστρέψουν στη βάση τους. H επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά τις απειλές των Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά ξένων δυνάμεων κατά την εαρινή επίθεσή τους, που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νατοϊκοί στρατιώτες που κινούνται εντός της Καμπούλ χρησιμοποιούν θωρακισμένα οχήματα (Mine Resistant Ambush Protected-MRAP) τα οποία φέρονται να έπαθαν ελαφρές ζημιές από το οστικό κύμα της έκρηξης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ την επίθεση δεν σχολίασε η νατοϊκή δύναμη.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά κι από κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιείται από την αποστολή υποστήριξης του ΝΑΤΟ.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ