Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση ΝΔ κατά Καμμένου για τις περικοπές στις ΕΔ

30.06.2015 | 18:51
''Πόλεμος'' ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Υπουργού Αμυνας Πάνου  Καμμενου για τους στρατιωτικούς και τα σενάρια περί περικοπών, απολύσεων κλπ. ενόψη και του δημοψηφίσματος.
Από την ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

''Με αφορμή τον συνεχή εκφοβισμό   από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  στελεχών των Ε.Δ. για επικείμενες απολύσεις μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού  εφόσον επικρατήσει το "Ναι" στο Δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής,  ο  υπεύθυνος Τομέα Αμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης  προχώρησε στη ακόλουθη δήλωση:
 
«Σε μια  απροκάλυπτη προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου στο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής αλλά  και καπηλείας της αγωνίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ελλήνων πολιτών   ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  εξαπολύουν  ανυπόστατες  απειλές περί δήθεν επιβολής από τους Θεσμούς περιστολής του αριθμού των ΕΠΟΠ, των Υπαξιωματικών ή ακόμα και των Σπουδαστών των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, ανάλογα με το ακροατήριο που απευθύνονται κάθε φορά.
 
Θυμίζουμε στους Έλληνες πολίτες ότι η  πρόταση  των θεσμών για περικοπές στην Άμυνα προήλθαν μετά από την απλόχερη εθελοντική  προσφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης για περικοπές ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχουν αποτυπωθεί στο, υπογεγραμμένο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, έγγραφο για λήψη δημοσιονομικών μέτρων ύψους 8 δις ευρώ. Πριν από την κατάθεση της υπογεγραμμένης κυβερνητικής πρότασης δεν είχε αναφερθεί πουθενά απαίτηση για περιστολή των αμυντικών δαπανών, παρά μόνο αρνητικά σχόλια για την άκαιρη και άτοπη  ενεργοποίηση   της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των Α/Φ/ Ρ-3.
 
Η Άμυνα της πατρίδας μας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση  για να καταναλώνεται σε τηλεοπτικά παράθυρα  σπέρνοντας  πανικό και ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Καμμένος ειδικά  όφειλε να γνωρίζει ότι το εργασιακό μέλλον του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού και η ασφάλεια της πατρίδας μας  είναι πλήρως εξασφαλισμένα  μόνο με τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικότερα. Οι δε αποδοχές των στελεχών είναι απόλυτα διασφαλισμένες στο ύψος που η προηγούμενη κυβέρνηση αποκατέστησε μετά από την απόφαση του ΣτΕ»''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ