Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπίθεση νεαρών τούρκων στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου στην Αντιγόνη στην Κων/πολη

29.04.2013 | 09:37
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σκεπτικισμό προκαλεί στην ομογένεια της Κωνσταντινούπολης η επίθεση που προκάλεσε ομάδα τούρκων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στη νήσο της Αντιγόνης στα Πριγκηπόνησα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 10 νεαροί που είχαν έρθει στο νησί από άλλες περιοχές της Κωνσταντινούπολης εισέβαλλαν στον ιερό ναό το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές. Αρχικά οι νεαροί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του νησιού αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών με ανακοίνωση της καταδίκασε την επίθεση και αναφέρει πως «ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που προωθείτε από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από ορισμένους κύκλους προσκείμενους στην παρούσα κυβέρνηση, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.
Πέρα από την επιβολή των απαραίτητων κυρώσεων στους αυτουργούς της επίθεσης αυτής, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές και από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών προς τις αρμόδιες αρχές, θα πρέπει η κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί επειγόντως σε μέτρα καταπολέμησης της εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας με πρώτο βήμα την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια των ανιστόρητων αρνητικών αναφορών κατά των μη-Μουσουλμανικών Κοινοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mετατρέπουν σε τζαμί την Αγία Σοφία Τραπεζούντας!

100 εκατ. δολάρια στο Βόσπορο θα επενδύσει ο Εμίρης του Κατάρ

Ο φιλότουρκος Μάθιου Μπράϊζα "ξαναχτυπά" κατά Ελλάδας - Κύπρου


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ