Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπίθεση στο Αμερικανικό προξενείο στο Αφγανιστάν

13.09.2013 | 09:09
Η επίθεση εναντίον του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, έλαβε τέλος, ανακοίνωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ."Σ' αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για την έκταση της επίθεσης, όμως η επίθεση αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει", δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρί Χαρφ.

"Δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών", πρόσθεσε.Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον τρία μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν. Άλλες πηγές κάνουν επίσης λόγο για 18 τραυματίες. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου είπε πως στους τραυματίες περιλαμβάνονται τέσσερις αστυνομικοί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως η επίθεση εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από μια ομάδα ενόπλων, οι οποίοι ανατίναξαν ένα φορτηγό μπροστά από την κύρια είσοδο του προξενείου και άρχισαν ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, διαβεβαίωσε η διεθνής δύναμη του NATO στο Αφγανιστάν (ISAF) και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού βρίσκονται επιτόπου, διαπίστωσε δημοσιογράφος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ