Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημιουργία επιτροπής 'σοφών' για το κουρδικό

03.04.2013 | 14:28
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας επιτροπής "σοφών", στην οποία θα ανατεθεί να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

"Σχηματίσθηκε μια αντιπροσωπεία σοφών, που αποτελείται καθ' όσα γνωρίζω από 62 πρόσωπα", δήλωσε ο Αρίντς προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Άγκυρα.

"Αποτελείται από ανθρώπους γνωστούς και σεβαστούς στην Τουρκία, ανοικτούς στο διάλογο, είτε πρόκειται για καλλιτέχνες, με πολιτική ταυτότητα, επιχειρηματίες, επικεφαλής ή είδικούς μη κυβερνητικών οργανώσεων ή κέντρων σκέψης", πρόσθεσε ο Αρίντς, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατήρτισε τον κατάλογο των "σοφών", θα συναντηθεί με την επιτροπή αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τις αποστολές της.

"Μετά απ' αυτό, θα στρωθούν στη δουλειά για ένα μήνα σε όλες τις περιφέρειες της Τουρκίας, με στόχο να παρουσιάσουν στον πληθυσμό τη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος, να τον ενημερώσουν και να τον διαφωτίσουν γι' αυτή τη διαδικασία", δήλωσε ο Αρίντς.

"Κατανεμήθηκαν σε ομάδες εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν για καθεμιά από τις επτά περιφέρειες της Τουρκίας. Ορίσθηκαν ένας πρόεδρος, ένας αντιπρόεδρος και ένας εκπρόσωπος", διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί ο Οτζαλάν ζήτησε κατάπαυση του πυρός. Άρθρο του Χ.Μηνάγια


Όπλο για τον Ερντογάν η ειρηνευτική προσπάθεια στο Κουρδικό 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ