Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχής εγκατάλειψη μαχητικού F/A-18 του αμερικανικού Ναυτικού

21.04.2017 | 20:26
Ένας αμερικανός πιλότος καταδιωκτικού αναγκάστηκε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του καθώς προσέγγιζε για προσνήωση στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο πιστεύεται ότι πλέει προς τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο της «αρμάδας» που είχε δηλώσει ότι θα αναπτυσσόταν στην περιοχή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο χειριστής εγκατέλειψε το F/A-18 κατά τη φάση της προσέγγισης και «ανασύρθηκε γρήγορα από ένα ελικόπτερο» του αεροπλανοφόρου, διευκρινίζει σε μια ανακοίνωσή της η διοίκηση του 7ου αμερικανικού στόλου. 

Το ατύχημα έγινε στη θάλασσα της Κελέβης, ανάμεσα στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, πολύ μακριά από την κορεατική χερσόνησο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαμηνύσει ότι θα στείλει το αεροπλανοφόρο τη 12η Απριλίου, μιλώντας για μια «πανίσχυρη αρμάδα», ως μέτρο αποτροπής έναντι της Βόρειας Κορέας. Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε την Τρίτη ότι η ναυτική δύναμη αυτή, στην οποία έχουν ενταχθεί επίσης δύο αντιτορπιλικά που φέρουν πυραύλους και ένα καταδρομικό που φέρει πυραύλους, δεν έχει αρχίσει να πλέει ακόμη προς την κορεατική χερσόνησο. 

(Πηγή ΑΠΕ)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ