Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Επιβεβαίωση Onalert για τον Τουρκοκύπριο, από Ενωση Στρατιωτικών - μέλος του Euromil

01.04.2016 | 09:32
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, επιβεβαιώνει με γραπτή ανακοίνωσή της σήμερα τα δημοσιεύματα του Onalert για τον Τουρκοκύπριο που ήρθε στο συνέδριο του Euromil στην Αθήνα.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε και ερώτηση στη Βουλή από τον υπεύθυνο του τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιο Δαβάκη.

Η ΠΟΕΣ με ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 1η Απριλίου, επιβεβαιώνει έστω και με καθυστέρηση 10 ημερών το δημοσίευμα του Onalert ότι στο 111ο Presidium Meeting του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL έγινε στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα, η τουρκική αποστολή που συμμετείχε ως παρατηρητής, περιλάμβανε και έναν απόστρατο αξιωματικό ο οποίος προερχόταν από το ψευδοκράτος.

Όπως αποκάλυψε το Onalert, όταν επρόκειτο να αρχίσουν οι κυρίως εργασίες του συνεδρίου ο Τουρκοκύπριος αναγνωρίστηκε άμεσα από τους Κύπριους αξιωματικούς που ενημέρωσαν τους Έλληνες της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και μαζί έθεσαν θέμα για την τουρκική αποστολή στον πρόεδρο του Euromil Emmanuel Jacob.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ Γιώργο Ροϊδη ο τότε αναπληρωτής υπουργός άμυνας Νίκος Τόσκας, ο οποίος επρόκειτο να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο, και αποφάσισε να μην παρευρεθεί.

Το συνέδριο κινδύνευσε να τιναχτεί στον αέρα. Τελικά ο πρόεδρος του Euromil διάβασε μια δήλωση ότι αναγνωρίζουν μόνο υπαρκτά κράτη και πως δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και ούτε δέχονται μέλη από τα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι Έλληνες εν ενεργεία στρατιωτικοί ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, παρουσιάζουν τη συμμετοχή τους στον EUROMIL, κάνοντας λόγο για νίκη επί των Ελλήνων, και δημοσιοποιώντας επιστολές του Ερογλου που τους εγκωμιάζει γι αυτή τη νίκη. 


Η στάση αυτή θέτει σαφώς θέμα παραμονής των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών στον EUROMIL, καθώς δείχνει το πώς η Τουρκία ασκεί πολιτική στον Οργανισμό, και περιλαμβάνει στα συνέδριά της εκπροσώπους από τα Κατεχόμενα που εμφανίζονται με το καπέλο της Τουρκίας σε ευρωπαίκές διοργανώσεις, δίπλα στους Έλληνες στρατιωτικούς. Ο EUROMIL έχει ήδη ξεκαθαρίσει, ότι δεν πρόκειται να παρέμβει σε πολιτικές διενέξεις μελών του.


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης των Εν Ενεργεία στρατιωτικών που είναι μέλος του Euromil. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ