Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβεβαίωση του Onalert από το ΥΠΕΘΑ για τα "προβλήματα του Δευκαλίωνα" στην Κεφαλονιά

03.02.2014 | 22:31
Απόλυτη επιβεβαίωση του Onalert για τα προβλήματα που προέκυψαν στην Κεφαλονιά. Περίπου μια ώρα μετά την ανάρτηση του Onalert για την αποστολή ομάδας ΜΥΚ στην Κεφαλονιά, το ΥΠΕΘΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει το πρόβλημα προσέγγισης των αρματαγωγών και την ανάγκη να ελεγθεί η μορφολογία του βυθού.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ
Στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», αναχωρεί απόψε για την Κεφαλονιά C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μεταφέρει επιπλέον σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και ομάδα ανδρών των ΟΥΚ, οι οποίοι θα ελέγξουν τη μορφολογία του βυθού πλησίον του προβλήτα στο λιμάνι του Αργοστολίου, προκειμένου να καταστεί ασφαλής η προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Απόψε αποπλέει και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» μεταφέροντας 1 Μικρομηχάνημα Μηχανικού, 1 Προωθητή Γαιών, 1 Φορτωτή, 1 Εκσκαφέα Τάφρου 1 Ανατρεπόμενο όχημα, 1 Ρυμουλκό μεταφοράς μηχανημάτων, 1 Αυτόνομο φωτιστικό πύργο, 1 Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος, 1 Όχημα τζιπ Mercedes 290 GD, 1 Όχημα γενικής Χρήσης Steyer, από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ)
και
2 Οχήματα Γενικής χρήσης με Κινητά Μαγειρεία Εκστρατείας με επιπλέον σκηνικό υλικό για την ανάπτυξη των μαγειρείων και διαμονής του προσωπικού, 2 Υδροφόρα οχήματα, 2 οχήματα MAGIRUS με 15 χημικές τουαλέτες, 1 Όχημα τζιπ TERRANO, 1 Βυτιοφόρο 4500 λίτρων, 1 Όχημα Ομάδας Επαφής (Επικοινωνιών), από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).
 
Το προσωπικό, τα μέσα και τα υλικά των Ενόπλων Δυνάμεων που εστάλησαν το μεσημέρι με τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και το ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς βρίσκονται ήδη στο Ληξούρι.
 
Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου το Σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» θα τελεί εν ισχύ μέχρι τη λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
 
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώνεται διαρκώς από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη:

Που "κόλλησε" ο Δευκαλίωνας στην Κεφαλονιά - Γιατί πάνε βατραχάνθρωποι της ΜΥΚ στο νησί 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ