Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση κατά των ισλαμιστών στη Λιβύη

03.11.2014 | 09:35
Ο στρατός της Λιβύης κάλεσε τους κατοίκους μιας στρατηγικής σημασίας συνοικίας της Βεγγάζης να την εκκενώσουν έως το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς προετοιμάζεται ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών που κατέχουν τμήματα, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας
«Ο επικεφαλής του στρατού ζητά από όλους τους κατοίκους της περιοχής Ασάμπρι να φύγουν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι (της Δευτέρας)» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αχμέντ αλ-Μεσμάρι.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση που προετοιμάζεται, αλλά ο στρατός είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία έχουν καταφύγει σε αυτήν την συνοικία αφότου οι λιβυκές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιοχές τις οποίες ήλεγχαν οι ισλαμιστές.

Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του στρατού, που υποστηρίζεται από δυνάμεις πιστές στον πρώην στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, κατά των ισλαμιστικών ομάδων που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Βεγγάζης κυρίως εμπορικές συνοικίες αλλά και το λιμάνι της πόλης.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει αρκετές συνοικίες τις οποίες κατείχαν από τον Αύγουστο οι ισλαμιστές αν και μάχες συνεχίζονται σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της πόλης. Η κατάσταση στη Βεγγάζη όπως και σε άλλα σημεία της Λιβύης είναι εξαιρετικά ρευστή καθώς έως τώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τις ομάδες των πολιτοφυλάκων..

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ