Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

07.07.2014 | 09:03
Επτά μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Ο θάνατος των μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης είναι το μεγαλύτερο ενιαίο φονικό χτύπημα κατά της Χαμάς από το 2012 και την πολεμική αντιπαράθεση των οκτώ ημερών με το Ισραήλ

Οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις, αναφέροντας ότι «είναι απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ». Στόχος σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό ήταν περιοχές τρομοκρατών και κρυφές εστίες εκτοξευτήρων ρουκετών. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν σε ένα σημείο συγκέντρωσης των μαχητών της στη Ράφα τη νοτιότερη πόλη Λωρίδας της Γάζας στα αιγυπτιακά σύνορα. Οι επιθέσεις ακολούθησαν ένα κύμα εκτόξευσης περίπου 20 ρουκετών κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζα, όπου η Χαμάς είναι η κυρίαρχη δύναμη. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν ξεπεράσει τις 150, από τα μέσα Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την Κυριακή "να κάνει ότι είναι απαραίτητο" για να αποκατασταθεί η ηρεμία στις νότιες ισραηλινές κοινότητες. Ο Νετανιάχου ανάφερε επίσης ότι είναι ενάντια σε κάθε βιασύνη για αντιπαράθεση με την Χαμάς, της οποίας το οπλοστάσιο περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φτάσουν στη καρδιά του Ισραήλ έως και την επιχειρηματική πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Αλλά τα ακροδεξιά μέλη του υπουργικού συμβουλίου πιέζουν τον Νετανιάχου για μια ισχυρότερη απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών που έχει διαταράξει τη ζωή των πολιτών που ζουν στη νότια περιοχή όπου οι σειρήνες ηχούν συχνά και τους στέλνουν σε καταφύγια.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ