Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλουμε στο Αφρίν

09.03.2018 | 21:27
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-09 16:49:09
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-09 21:27:09

“ To κέντρο του Άφριν περικυκλώθηκε, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να εισβάλουμε”, δήλωσε o τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα 9.3.2018.  Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.  Από την άλλη, η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας διέψευσε  ότι οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη Αφρίν, το προπύργιό της στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβαίωνε ότι ο στρατός έχει περικυκλώσει το κέντρο της.

 
Η “Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” που διεξάγουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά στόχων του κουρδικού κόμματος PYD ( Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) στο Άφριν βρίσκεται στην 48η μέρα, υπογραμμίζει το τουρκικό site diken.com.tr.

Ο Ερντογάν δήλωσε συγκεκριμένα: ¨Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι το Άφριν. Έχουμε φτάσει σε καλό σημείο. Ο αριθμός τω όσων εξουδετερωθηκαν έφτασε τους 3.171. Το κέντρο του Άφριν έχει περικυκλωθεί Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλουμε. είπε.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι μονάδες του ÖSO ανακοίνωσαν πως έφτασαν στα όρια της πόλης του Άφριν.
Οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την Αφρίν στη βόρεια Συρία και μπορεί να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης «ανά πάσα στιγμή», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν μετά τις επιχειρήσεις στο Αφρίν και το Μανμπίτζ για να σαρώσουν τους Κούρδους μαχητές της Συρίας απ' όλο το μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη χώρα αυτή.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία εξαπέλυσε τον Ιανουάριο επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και έχει απειλήσει να συνεχίσει προς ανατολάς προς τη Μανμπίτζ, όπου σταθμεύουν στρατεύματα της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας. Η συγκεκριμένη κίνηση που μπορεί να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις σε αντιπαράθεση με τα στρατεύματα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί α γύρω από τη Μανμπίτζ.

Χθες Πέμπτη 8.3.2018 οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους είχαν καταλάβει την πόλη Τζανταϊρίς (Τζιντέρες). Ελέγχουν έτσι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή του Αφρίν.


Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις  τελευταίες πληροφορίες η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας διέψευσε σήμερα ότι οι τουρκικές δυνάμεις πολιορκούν την πόλη Αφρίν, το προπύργιό της στη βορειοδυτική Συρία, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβαίωνε ότι ο στρατός έχει περικυκλώσει το κέντρο της.

"Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού του Ερντογάν (...) απέχουν 10 με 15 χιλιόμετρα", δήλωσε ο Νούρι Μαχμούντ, ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).


Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com, http://tourkikanea.gr, www.diken.com.tr, ΑΠΕ - ΜΠΕ  Α.Μ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ