Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ερντογάν Αττίλας επικαλείται την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

10.08.2014 | 07:57
“Ερντογάν - Αττίλας”. Στην τελευταία τηλεοπτική προεκλογική του εμφάνιση πριν ανοίξουν οι κάλπες για την Προεδρική εκλογή σήμερα στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε τον Αττίλα στην Κύπρο.

"Αν δεν γινόταν η επιχείρηση στην Κύπρο (η εισβολή του 1974 δηλαδή ), σήμερα δεν θα είχαμε κρατική στρατιωτική βιομηχανία, υποστήριξε ο Ερντογάν, στοχεύοντας στις ψήφους των εθνικιστών για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με το newsit.com.cy “μιλώντας στο τηλεοπτικό Κανάλι 7, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι σημαντική η παραγωγή των αναγκαίων προϊόντων στην αμυντική βιομηχανία. "Αυτή τη στιγμή με την ASELSAN παράγουμε σημαντικά προϊόντα", είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα παραμελήσουν την αμυντική βιομηχανία. "Έχουμε σημαντικές δραστηριότητες στην αμυντική βιομηχανία. Θα συνεχίσουν να αυξάνονται αυτές οι δραστηριότητες", είπε.

Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξή του ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε ανοίγματα και πάλι προς τους Κούρδους αποσκοπώντας και στη δική τους ψήφο.

"Να προωθηθεί η διαδικασία λύσης (του Κουρδικού) στη χώρα μου και ειδικότερα να μην χάσουμε για άλλη μια φορά τον έλεγχο", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι ο ίδιος έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία θα παρακολουθήσει στενά τη διαδικασία. "Αν εδώ και δύο χρόνια δεν έρχονται ήρωες νεκροί, αν είμαστε τόσο ήρεμοι, αυτό πρέπει να το συνεχίσουμε", ανέφερε. 

Για τους Κούρδους είπε ότι ο ίδιος τους αποκαλεί 'αδελφοί μου', μια έκφραση που κανένας άλλος πρωθυπουργός προηγουμένως στην Τουρκία δεν χρησιμοποίησε πλην του Τουργκούτ Οζάλ. "Γιατί το λέω; Επειδή ο Αλλάχ που δημιούργησε εμένα τους δημιούργησε κι εκείνους, γι αυτό τους λέω 'αδελφούς μου'", εξήγησε.


Διαβάστε ακόμη:


ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ : Οι αριθμοί της κρίσιμης αναμέτρησης - Λεφτά ποσοστά αποχή


Η "φούσκα" του Ερντογάν είναι από τούβλα! Η αλήθεια για την "ισχυρή οικονομία" του
"Η χαρά της Τουρκίας το εμπάργκο Πούτιν" - Γιατί ο Ερντογάν πανηγυρίζει παραμονές εκλογών 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ