Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: "Δεν σέβονται το Ισλάμ όσοι διαδηλώνουν"

22.06.2013 | 23:38
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκία.
Καθώς ολοκλήρωνε την ομιλία του στν πόλη αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από την πλατεία καθώς το πλήθος φωνάζει "αυτή είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας θα συνεχιστεί".
Στη Σαμψούντα, περίπου 15.000 οπαδοί του Ερντογάν ζητωκραύγαζαν κρατώντας τουρκικές σημαίες καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός καλούσε το πλήθος να δώσει την απάντησή του στις διαδηλώσεις,στις κάλπες,κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάρτιο.

"Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις;Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη", τόνισε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δε σέβονται το ισλάμ.
"Ας μπουν στα τζαμιά με τα παπούτσια τους, ας πιούν αλκοόλ στα τζαμιά μας, ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας που φορούν την μαντήλα. Μια προσευχή από εμάς είναι αρκετή για να εμποδίσει τα σχέδιά τους", τόνισε ο Ερντογάν.

Χιλιάδες διαδηλωτές

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από αρκετές μέρες ηρεμίας που ακολούθησαν τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο, κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ για να εναποθέσουν γαρύφαλλα στη μνήμη των θυμάτων της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού και φώναζαν "αυτή δεν είναι παρά η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται".
Υστερα από μιάμιση ώρα από τη στιγμή που άρχισε η συγκέντρωση, η αστυνομία ανέλαβε δράση για να διαλύσει το πλήθος που δεν υπάκουσε στις προτροπές της να απομακρυνθεί από την πλατεία.
Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν έγινε χρήση δακρυγόνων όπως τις τελευταίες εβδομάδες, την οποία καταδίκασαν έντονα κυρίως ιατρικές οργανώσεις. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ