Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ»

28.03.2018 | 20:17
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-28 20:07:58
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-28 20:17:58

" Δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ¨" δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Συνεδρίασε αιφνιδιαστικά στην Τουρκία το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικεφαλή.
«Η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της», αναφέρει η ανακοίνωση που βγήκε μετά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη.

Όπως πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ  στη  συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ, της Ανατολικής Μεσογείου του Αιγαίου και οι οι συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε σχέσεις "καλής γειτονίας". 

Υπενθυμίζεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (τουρκικά: Milli Güvenlik Kurulu, MGK) περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, επιλεγμένα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος είναι επίσης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής). Όπως και τα εθνικά συμβούλια ασφάλειας των άλλων χωρών, το MGK αναπτύσσει την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η πολιτική αυτή εκφράζεται στο Εθνικό Έγγραφο Πολιτικής Ασφάλειας (Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi), κοινώς γνωστό ως «Κόκκινο Βιβλίο». Το Κόκκινο Βιβλίο ορισμένες φορές αναφέρεται ως το «πλέον απόρρητο» έγγραφο στην Τουρκία. Ενημερώνεται μία ή δύο φορές ανά δεκαετία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ